Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναγνωρίστηκε η Ένωση Θεσσαλονίκης



1 Απριλιου 2013.

Ηρθε το "πληρωμα του Χρονου" και για την Επιτραπεζια Αντισφαιριση.

 

    Αναδημοσιεύουμε από το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.httf.gr) την παρακάτω είδηση.

Αναγνωρίστηκε από την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. η  Ένωση Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.ΟΕ.Π.Α. λίγο πριν χάσουμε τη Μίκρα.
         Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. στη Συνεδρίασή του την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 αποφάσισε την αναγνώριση της Ένωσης Σωματείων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης. Η Ε.Σ.ΕΠ.Α.Θ. έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και μέλη της αποτελούν τα αναγνωρισμένα από την Ομοσπονδία σωματεία της πόλης. Η δημιουργία και λειτουργία Ένωσης των συλλόγων της Θεσσαλονίκης αποτελούσε χρόνιο αίτημα τους καθώς ο θεσμός των κατά τόπους Τοπικών Επιτροπών κρίθηκε παρωχημένος και  δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επέλεξε την πιλοτική λειτουργία της Ένωσης Θεσσαλονίκης και προς αυτήν την κατεύθυνση συντόνισε και βοήθησε τις διαδικασίες σύστασης και αναγνώρισης του νέου Φορέα που θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία αλλά θα έχει και την  θεσμική διαχείριση των θεμάτων του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο.
          Να σημειωθεί, πως η λειτουργία Ενώσεων είχε καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με άλλα αθλήματα ατομικά (όπως η Αντισφαίριση) και ομαδικά (Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Χειροσφαίριση) που διαθέτουν Ενώσεις στη Θεσσαλονίκη με μικρότερη ή ευρύτερη γεωγραφική εμβέλεια εδώ και πολλά χρόνια. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. κύριος Μανώλης Κολυμπάδης στην εισήγηση του « ο εκσυγχρονισμός των δομών του αθλήματος είναι πλέον επιτακτικός υπό το φάσμα της συρρίκνωσης του αθλητικού κινήματος από τα απανωτά πλήγματα που δέχεται ο σωματειακός Αθλητισμός από την οικονομική κρίση και τις παρενέργειες της. Η εξουσιοδότηση, η υποστήριξη και η παροχή σχετικής αυτονομίας των σωματείων μελών να διαχειριστούν τοπικά ζητήματα της περιοχής τους θα ενδυναμώσει το άθλημα και θα εκπαιδεύσει στην υπευθυνότητα και στη δημιουργικότητα τις δυνάμεις του που βρίσκονται σε ύφεση λόγω του παρωχημένου συγκεντρωτικού τρόπου διοίκησης που ακολουθήθηκε. Χαιρετίζω την Ένωση Σωματείων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης και εύχομαι στα μέλη της που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της εποχής να ανταπεξέλθουν με αμείωτο ζήλο, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και τις υπόλοιπες υπό ίδρυση Ενώσεις.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: