Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Και η «Ολυμπιάδα» Θεσσαλονίκης φοράει πλέον τη «φανέλα» μας.

Ένας ιστορικός σύλλογος εντάχθηκε στη δύναμή μας.

    Ένας ακόμη σύλλογος εντάχθηκε στη δύναμή μας καθιστώντας τον Φορέα μας ακόμη πιο ισχυρό στον Ελληνικό Ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Πρόκειται για το Εκπολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο «Ολυμπιάδα» Θεσσαλονίκης. Το σωματείο ίδρυσε το 1989 ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Χρήστος Αυγερινός και οι συνεργάτες του για να καλλιεργήσουν το άθλημα της Αντισφαίρισης στην πόλη μας. Η κατάσταση όμως που επικρατεί στον χώρο των ερασιτεχνικών συλλόγων με την διόγκωση της γραφειοκρατίας και την επιλεκτική επιχορήγηση από την Πολιτεία (που συνεχίζει να ενισχύει τις ήδη χρεωμένες αθλητικές εταιρίες) οδήγησε σε αναστολή της δραστηριότητάς του Ομίλου. Αντιθέτως, ο Χρήστος Αυγερινός και τα στελέχη του συνέχισαν άοκνοι την καλλιέργεια και διάδοση της αντισφαίρισης στα γήπεδα του Ποσειδωνίου με αίσθημα ευθύνης προς τους πολυάριθμους αθλητές τους.
        Ο Σύλλογος πλέον δραστηριοποιήθηκε εκ νέου στα πλαίσια της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) και πολύ σύντομα οι αθλητές και αθλήτριες του θα συμμετάσχουν στους επίσημους αγώνες της. Η νέα διοίκηση του δεσμεύτηκε απέναντι στον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κύριο Σπύρο Ζαννιά (σε πρόσφατη συνάντηση με τον Γ.Γ του σωματείου) πως θα παρουσιάσει σύντομα έναν φορέα πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης.
    Την καινούργια αυτή προσπάθεια έσπευσαν να συνδράμουν πολλά από τα στελέχη μας που δραστηριοποιούνται στα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο Φορέας όπως ο Χρήστος Παπαχρήστου (Γενικός Αρχηγός Καλαθοσφαίρισης του σωματείου «Σάρισα» Θεσσαλονίκης), η Όλγα Παπαχρήστου (Σκοποβολή), ο Κώστας Μακρόπουλος (Μπέϊζμπολ), ο Φοίβος και Έκτωρ Μπαχάς (Χειροσφαίριση) και πολλοί άλλοι. Πρόεδρος της «Ολυμπιάδας» ανέλαβε ο γυμναστής Δημήτρης Παπαδόπουλος (Διευθυντής της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Seagull) και Γενικός Γραμματέας ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος Γιάννης Μπαχάς.
    Οι προπονήσεις του τμήματος γίνονται στα κλειστά γήπεδα Αντισφαίρισης του «Ποσειδωνίου» Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καθημερινά από τις 17:00 έως και τις 22:00. Η δε αποζημίωση του εκπαιδευτή για τους ελεύθερα αθλούμενους είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: